Benjamin Rojas Balcan

Benjamin Rojas Balcan
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share
 

 Biografija

Go down 
AuthorMessage
enameryPosts : 13
Join date : 2008-09-27

Biografija Empty
PostSubject: Biografija   Biografija EmptyTue Sep 30, 2008 2:55 pm

Felipe Colombo je rodjen u Meksiku 8.1.1983 godine, sin Juan Carlosa Colomba i Patricie Eguia.
Svoju umjetnicku karijeru poceo je 1992 godine, sa ucescem u meksickoj noveli “Angeles sin paraiso” . Ostali projekti u kojima je ucestvovao: novele: “El abuelo y yo” (1992) , ”Agujetasde color de rosa” (1994), i filmovi: “Cilantro y perejil” (1996) y “El paje” (1998).

1999. Felipe je dosao u Argentinu gdje ga je producentica Kris Morena angazovala za svoj projekat “Chiquititas” .Novela je dozivjela veliki uspjeh u Latinskoj Americi i Izrelu. “Chiquititas” su snimani od 1999. godine pa do 2001. godine. 2001 godine da bi zavrsili ciklus koji je trajao tri godine ove telenovele, snima se film “Chiquitias:Rincon de luz” .

2002 Cris Morena lansira svoj jos jedan veliki projekat, ”Rebelde way”. U njemu odabire Feliepa za jednu od glavnh uloga,. Zahvaljujuci ovoj telenoveli postao je poznat sirom svijeta. Felipe je igrao ulogu Manuel Aguirre, jednog meksikanca koji dolazi da osveti smrt svoga oca, ali se vremenom zaljubi u kcerku navodnog ubice svoga oca.

Zajedno sa serijom, lansiran je i muzicki bend Erreway , koji su pored Felipea cinili: Benjamin Rojas, Camila Bordonaba i Luisana Lopilato. Isto kao i serija, i grupa je imala veliki uspjeh u Latinskoj Americi, Izraelu i sirom Evrope. 2003 zajedno sa drugom sezonom serije, grupa je imala turenju po Latinskoj Americi i u Izraelu, gdje su dvorane i stadione punili milioni fanova. Krajem 2003 godine dolazi i kraj serije.2004 godine Felipe, Luisana, Benjamin i Camila realizuju svoj zadnji zajednici projekat, film “Erreway, 4 caminos” . Film je imao prmijeru 1. jula 2004 godine u Argentini. Grupa se rastaje krajem godine i njihovi angazmani nastavljaju se odvojeno.

2004 godine imao je ucesce u jednom projektu Cris Morene, “Floricienta” igrajuci tenisera koji dolazi iz Meksika u Argentinu da se takmici protiv Franka (Benjamin Rojas).

Od januara 2005 godine Felipe je igrao u teatru ulogu koju je u filmu igrao Dustin Hoffman, gdje ga je dopalo da djeli krevet sa Nacha Guevara. 2005 godine ukljucuje se u glumacku postavu “Doble vida”, jednu seriju emitovanu u Americi, gdje igra ulogu Pastora, jednog bogatog momka. U ovoj telenoveli snima nekoliko zvucnikh scena sa glumicom Juanitom Vale.

2006 godine Erreway se ponovo okuplja (izuzev Luisane Lopilato) da bi odrzali turneju po Spaniji. Ova turneja je pocela 2. decembra u Barcelni a zavrsila u Madridu, poslije koncerata u Saragosi i Vigu. Vise od 20 000 fanova moglo je uzivati u spektaklu. Spektaklu koji je ponovo okupio Camilu, Benjamina i Felipea cak tri godine poslije njihovog zadnjeg zajednickog nastupa. Turneja je dozivjela totalni uspjeh.

Krajem 2006 godine poceo je snimati seriju “Son de Fierro” zajedno sa jednom clanicom Erreway-a:Camilom Bordonaba.
Back to top Go down
View user profile
 
Biografija
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Benjamin Rojas Balcan :: Erreway :: Felipe Colombo-
Jump to: